Llengua Valenciana

La Llengua Valenciana és l’usual per a més de dos millons de parlants de la Comunitat Autònoma de Valéncia (històricament Regne de Valéncia), era la llengua oficial del Regne de Valéncia i hui reconeguda llengua cooficial per l’Estatut d’Autonomia.

El Sigle d’Or de la Lliteratura Valenciana (s. XV) constituïx l’época de major esplendor per a les lletres valencianes, alvançant-se a les demés llengües romàniques. El valencià modern és l’evolució natural del valencià que utilisaven els clàssics, que ademés ya se n’orgullien en les seues obres de dir que escrivien en llengua valenciana.

La Secció de Llengua i Lliteratura Valencianes és l’encarregada de l’estudi i promoció de la llengua i lliteratura valencianes, aixina com de la normativisació, a tots els nivells, i de l’us oral i escrit de l’idioma, basant-se en la realitat llingüística valenciana i en criteris científics que s’ha concretat en la seua ortografia, diccionari, estàndart oral…

Les normes ortogràfiques emanades de la Secció foren oficialisades per la Generalitat Valenciana per a l’idioma valencià i en elles fon redactat el primer Estatut d’Autonomia.

Notícies

Manifest de la RACV (04/07/2013)

La Secció de Llengua i Lliteratura Valencianes de la RACV manifesta la seua postura davant la proposició del Grup Parlamentari Popular de modificar la definició de l’entrada “valenciano” en el diccionari de la RAE.

Manifest de la RACV

04/07/2013 19:11

XXII Semana del Llibre Valencià

Vos convidem un any més a participar en la Semana del Llibre Valencià que enguany es celebrarà del 6 al 9 de maig en la sèu de la Real Acadèmia de Cultura Valenciana en Carrer Avellanes, 26, Valéncia.

Podeu vore a continuació el programa en les activitats que tindran lloc durant la semana.

→ Seguir llegint...

25/04/2013 21:09

XXV Dia de la Llengua i la Cultura Valencianes

Enguany dedicat al XXX aniversari de l’aprovació pel Vaticà dels texts llitúrgics en llengua valenciana.

La Real Acadèmia de Cultura Valenciana té l’honor de convidar-lo als actes organisats per al Dia de la Llengua i la Cultura Valencianes, en el qual es commemora la mort d’Ausias March.

Els actes de commemoració seran el dilluns 4 de març.

→ Seguir llegint...

28/02/2013 14:22

Utilisem "Bon ninou"

La secció recomana utilisar “bon ninou” per a felicitar l’any nou i aixina recuperar una forma clàssica i patrimonial valenciana: “ninou”. El Informe sobre la llengua valenciana i propostes de revalencianisació ya l’incloïa en el llistat de formes genuïnes i diferencials valencianes que devem potenciar. Aixina que, en les vostres felicitacions nadalenques: “Bon Nadal i Bon Ninou”.

13/12/2012 17:35