logo corrector
Corrector ortogràfic de valencià

més de 1.500.000 paraules registrades, 7.000 verps flexionats
logo openoffice.org
Accés a Usuaris Registrats Accés a Usuaris Registrats
 

Instalació del corrector

  Retrocedir

Instalació del Corrector Ortogràfic Valencià:

Aneu a instalar-vos en l'ordenador el Corrector Ortogràfic ValenciÓ que ha realisat la Secció de Llengua i Lliteratura Valencianes de la Real Acadèmia de Cultura Valencianes per a dotar als usuaris de la llengua valenciana d'una nova ferramenta per al correcte us del nostre idioma. Per a finalisar l'instalació en èxit heu de seguir els següents passos:

1- Instaleu-vos la 'suite' de l'Open Office. Feu 'clic' ací.
2- Posteriorment, l'instalador. Feu 'clic' ací.
3- És recomanable que aplegats ad este punt reinicieu el PC.

Per a seleccionar l'idioma:

4- Ara, en l'escritori mateix, o en qualsevol carpeta, creeu en nou archiu de Text Open Office en el botó dret del ratolí> Nou (nuevo)> Text Open Ofice
5- Per a seleccionar l'idioma, heu d'anar a Herramientas> Opciones> Configuración del idioma> idiomas> i seleccionar 'venda'. Per a provar que el corrector s'ha instalat correctament proveu a escriure en eixe document nou que heu creat la paraula 'carabasa'. Si funciona be, l'hauria de subrallar en roig  i punchant en el botó dret del ratolí o apretant el botó de correcció automàtica hauria de corregir 'carabassa'. Si ho fa és que s'ha instalat tot correctament. ¡Enhorabona!, ya podeu gastar el corrector en normalitat.

La selecció de l'idioma es realisa exactament en el mateix procediment per al processador de texts, la fulla de càlcul, la base de senyes, etc.
Podeu crear archius de text (com el word de Microsoft), fulles de càlcul (com l'Excel), dibuixos, bases de senyes (com l'Acces), fulles matemàtiques (Math Open Office). Per a seleccionar en cada document d'estos l'idioma heu d'anar a Herramientas i seguir els mateixos passos que hem explicat al principi d'este punt 7.

Acostumeu-vos des d'ara a escriure documents nous usant el nostre programa. Si tots el tenim instalat, podrem enviar-nos els archius en el format del corrector entre nosatres.

Si teniu dificultats, envieu-nos un mensage o telefonegeu al 96.391.69.65, preguntant per la Secció de Llengua i Lliteratura Valencianes (RACV), assunt 'corrector'.


DESCARREGA-TE'L

 

JUSTIFICACIÓ LA SUITE INSTRUCCIONS DESCÀRREGUES CRÈDITS
Anar a la pàgina de la RACV Visitar la pàgina de la Generalitat Valenciana Visitar la pàgina de la Diputació de Valéncia Visitar la pàgina de Digital Value Visitar la web oficial d'OpenOffice.org
La "suite" ofimàtica lliure.
www.racv.es www.gva.es www.dival.es www.digitalvalue.es www.openoffice.org
Iniciativa Colabora Programació Software
Accés a Usuaris Registrats